GEDREVEN DOOR UITMUNTENDHEID:
EEN EEUW AAN MG!

Weinig merken hebben zo'n trotse en gepassioneerde geschiedenis als MG. Sinds 1924 maakt MG wagens waar mensen van houden om in te rijden.

Bij MG zijn vele tijdloze schoonheden geproduceerd en daarmee blijven we het bijna 100 jaar klassiek Britse design omarmen en combineren met onze meest geavanceerde wereldwijde technologie in elk model dat we produceren.

De Britse stijl van MG is nog steeds zichtbaar in onze huidige line-up; van de London Eye koplampen tot en met de Europese interieurstyling.

Bij MG staan we bekend om ons autosport-DNA dat nog steeds is vastgelegd in de ontwerpen van onze voertuigen, zoals de klassieke MGB tot de opmerkelijke Cyberster.

image
1924

MG 14/28

De oorsprong van MG’s sportgenen

Het merk kwam in 1924 onder de aandacht van het publiek met het eerste model van de serie: de MG 14/28 met een topsnelheid van 65 mph.

Deze auto's vestigden het MG-merk als favoriet onder sportieve automobilisten.

image
1925

The Old Number One

Kleiner, sneller en een plezier om mee te rijden

Cecil Kimber, die zijn baan als verkoper is ontgroeid, gaat bij Morris Garages in Oxford aan de slag en begint te werken aan zijn visie: kleinere, snellere en leukere auto's bouwen. Hij creëert de eerste MG sportwagen: de Old Number One.

image
1929

MG M-Type Midget

De sportwagen voor het volk

M-Type is MG's eerste echte "volkssportwagen". Het is de beste weergave van MG’s durf om te innoveren. Hij is snel, leuk en betaalbaar. De auto werd onmiddellijk populair bij de lancering.

image
1933

MG K3 Magnette

MG verslaat de concurrentie

De MG K3 Magnette won de Mille Miglia, destijds één van de zwaarste races ter wereld. Captain George Eyston & Johnny Lurani waren het eerste niet-Italiaanse team dat de 1100 cc klasse won.

image
1945

MG TC Midget

‘Cool’ als nieuw begrip

Het bedrijf lanceerde de MG TC, compleet met coole functies en gadgets. MG produceerde meer dan 10.000 TC's. Het startte de Amerikaanse rage voor Britse sportwagens.

image
1953

MG ZA Magnette

Het jaar van de klassieke Magnette

Aanvankelijk deed de MG ZA Magnette veel stof opwaaien. Door zijn solide prestaties en superieure kenmerken werd hij echter binnen de kortste keren ieders favoriet.

image
1955

MGA

MG stroomlijnt voor de toekomst

MG maakt zijn sportwagenlijn klaar voor de moderne liefhebber, met een nieuwe 1498 cc motor en een slanke, aerodynamische vorm die het decor vormde voor een spannende productiegeschiedenis, met meer dan 100.000 verkochte MGA's in zijn zevenjarig bestaan.

image
1957

MG EX181

Recordbrekers

MG bracht snelheid naar nieuwe hoogtes in de periode 1954-1959 met twee nieuwe recordbrekers.

De EX181, ook bekend als de Roaring Raindrop, haalde in 1957 de recordsnelheid van 245,64 mph (395,31 km/u) op de Bonneville Salts flats met de legendarische coureur Sir Stirling. Twee jaar later brak hij dat record met 410,23 km/u toen hij werd bestuurd door F1-coureur Phil Hill.

image
1962

MGB

Een bestseller

De MGB roadster was decennia lang de best verkochte MG. Het is misschien wel de eerste moderne MG, omdat het de eerste MG was met een monocoque constructie. Hij ging van 0 tot 100 km/u in slechts 11 seconden en er werden meer dan 500.000 exemplaren van verkocht.

image
1973

MGB GT V8

Kleine auto, groot vermogen

Als onderdeel van British Leyland had MG toegang tot een grotere reeks motoren, zoals de 3,5 liter Rover V8 motor. Een kleine auto met deze hoeveelheid vermogen bleek een zeer populaire combinatie.

image
1982

MG Metro

Grootse dingen, kleine verpakkingen

Nadat de deuren van Abingdon sloten, dachten velen dat dit het einde van het MG tijdperk was. Dat was niet zo. MG kwam er sterker uit en lanceerde de leuke en compacte MG Metro. Deze heeft nog steeds een grote fanbasis.

image
1993

MG RV8

Een legende herboren

In de jaren tachtig groeide de populariteit van de MGB en van klassieke auto's in het algemeen. Er was weer vraag naar sportwagens. In 1993 maakte de MGB een comeback in de vorm van de MG RV8, een roadster met 3,9-liter V8-motor.

image
1995

MGF

De hergeboorte van ‘cool’

De MGF was de eerste volledig nieuwe MG sportwagen sinds 1962. Er was grote opwinding voor de release van de auto. Hij was vernieuwend: hij had een middenmotor en gasvering. En de mensen hielden ervan, het werd snel een bestseller in een groot deel van de wereld.

image
2009

MG6

Terug met een frisse look

De gloednieuwe MG6 GT was een vierdeurs hatchback, die de balans vond tussen MG's sportieve sedan-erfenis en een eigentijds design. De MG6 GT en Magnette waren een voorproefje van de esthetiek van de volgende generatie MG-producten.

image
2011

MG3

Nieuw tijdperk, nieuwe eisen.

Toekomstgericht als altijd, realiseerde MG zich de behoefte aan een persoonlijk touch. Dus introduceerde MG de MG3; de consument kreeg de mogelijkheid om zijn auto mee te ontwerpen met aanpassingsmogelijkheden op hoog niveau. Door de MG3 werden de ogen van de automotive consumenten wereldwijd opnieuw gericht op MG.

image
2012

MG5

Design ontmoet kracht

De MG5 kwam naar voren als een absolute ster: een spectaculaire compacte auto met een prachtig exterieurdesign, een stoffen interieur en een krachtige 1,5 liter viercilinder benzinemotor "VTi-Tech".

image
2012

MG6 GT BTCC

De winnaar van een winnaar

Jason Plato, een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Britse toerwagenrace, reed de MG 6 GT, keerde na een onderbreking van 10 jaar terug in het BTCC en hielp het MG-team om 6 races te winnen en 5 enkelvoudige kampioenschappen te behalen.

image
2015

MG GS

De eerste SUV

MG loopt altijd voorop met innovatie en lanceert de MG GS, de allereerste MG SUV. Dankzij een betere wendbaarheid kan de MG-bestuurder zijn MG zowel op als naast de weg gebruiken.

image
2017

MG ZS

Connecteer je

De MG ZS werd in 2017 geïntroduceerd. MG's eerste model met internetconnectiviteit won snel aan populariteit over de hele wereld. Hij is in meer dan 40 landen verkocht en nadert de 800k in zes jaar tijd. De volledig elektrische versie, de MG ZS EV, debuteerde in 2018.

image
2017

MG E-Motion Concept

Design en E-motion

Het verbluffende E-Motion elektrische coupé concept is ontworpen om 0-100 km per uur te accelereren in minder dan vier seconden, met een bereik van meer dan 500 km. Echt een MG die de aandacht trekt.

image
2018

MG X-Motion Concept

Beautiful beast

De MG X-motion volgt de designfilosofie van het MG-merk Emotional Dynamism, zoals eerder gezien in de E-Motion. Een prachtig beest. De MG HS SUV, die in hetzelfde jaar werd gelanceerd, zou het productiemodel worden van de MG X-Motion concept car.

image
2019

MG ZS EV

Leuke familiewagen

De MG ZS EV is een familiewagen, volledig elektrisch en heel leuk. De MG SUV is in 2019 op het Europese vasteland gelanceerd.

image
2021

MG Cyberster Concept

Futuristische Roadster

Maak kennis met de MG Cyberster, een tweezits elektrische sportwagen die herinnert aan MG's klassieke roadster-verleden, maar ook nieuwe hightech functies introduceert, waaronder een interactieve gaming cockpit en 5G-connectiviteit. Hij heeft een EV-bereik van ongeveer 800 km en gaat van 0-100 km/u in minder dan drie seconden.

image
2022

MG7

De schitterende sedan

In 2022 onthulde MG zijn grootste sedan tot nu toe - de MG7, een stijlvolle 5-deurs coupé met een sportief interieur. Een moeiteloze combinatie van ruimte en luxueuze stijl.

image
2022

MG4 Electric

Een groeiende elektrische familie

Tegen 2022 zijn op het Europese vasteland vijf nieuwe elektrische modellen van MG geïntroduceerd, met de MG4 Electric, een volledig elektrische hatchback, als laatste toevoeging aan de MG-familie.

image
2024

More to Come

Erfenis voor de toekomst

Geworteld in een rijke historiek van toekomstgericht design en innovatie, zal MG zijn erfenis blijven uitbreiden door auto's te ontwikkelen die mensen in beweging brengen.